12 november 2010

Oefening blogpost 12/11/2010

Wedstrijdverslag RSC Anderlecht - FC Brugge
Op speeldag 14 stond de klassieker der klassiekers op het programma in de Jupiler Pro League. RSC Anderlecht – Club Brugge is in het verleden altijd al wel een bitsig duel geweest. De aangename topper eindigde op een 2-2-gelijkspel.

2-2 was de logische einduitslag in het Astridpark.
Eerste helft
In een kolkend Constant Vanden Stockstadion floot scheidsrechter Serge Gumienny de wedstrijd op gang. Meteen na het fluitsignaal moest Gumienny het spel al stilleggen. Vanuit de paarswitte spionkop, waar ikzelf elke thuiswedstrijd deel van uit maak, werd een vuurpijl gegooid richting Club-doelman Geert De Vlieger.
De stewards konden een aantal heethoofden bedaren en de wedstrijd werd kort daarna hervat. De topper kon niet slechter beginnen voor paarswit. Na slechts vijf minuten voetballen stond het al 0-1 voor de bezoekers. Wilfried Dalmat had maar in te tikken na een krachtig schot van Ivan Perisic. Doelman Silvio Proto was kansloos.
Anderlecht probeerde wel te reageren maar het miste duidelijk haar dirigenten Mbark Boussoufa en Lucas Biglia. In het middenveld werd er te vaak balverlies geleden. Toch kwam paarswit na twintig minuten spelen dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet van ‘Mister Europe’ Jonathan Legear kon Kanu hard uithalen. Geert De Vlieger kon de bal net uit zijn doel ranselen.
Onmiddellijk daarna kreeg Anderlecht het deksel op de neus. Club-verdediger Peter Van Der Heyden ging de linkerflank af en legde perfect klaar voor de inlopende Karel Geraerts. Hij schoot in één tijd hoog in het doel van Proto: 0-2 en de match leek gespeeld.

De supporters van Anderlecht bleven ondanks de 0-2-stand achter hun ploeg staan. De ploeg speelde in de eerste helft naar hun spionkop. Bij een corner van paarswit begon iedereen achter het doel te springen. De vreugde werd nog groter wanneer de bal de netten raakte. Het was Roland Juhasz die met een perfecte kopbal de aansluitingstreffer maakte. Met de 1-2 was er terug een wedstrijd.
En wat voor één! Het doelpunt van Juhasz gaf paarswit duidelijk vleugels want na amper twee minuten hingen de bordjes opnieuw gelijk. Romelu Lukaku – wie anders dan hij – omspeelde mooi Geert De Vlieger en plaatste de bal in doel: 2-2. Meteen daarna weerklonk het fluitsignaal voor de rust.
Tweede helft
In de tweede helft viel er minder te noteren dan de eerste helft. RSC Anderlecht kwam nog dicht bij een derde doelpunt, maar de Braziliaan Kanu verzuimde dé kans op 3-2. Maar op het eind zette ook Club druk. In de laatste tien minuten kwamen de West-Vlamingen het dichtste bij de winning goal. Maar een sterke Proto voorkwam de nederlaag.
De topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge eindigde zo op een 2-2-gelijkspel.  KRC Genk blijft aan de leiding in het klassement van de Jupiler Pro League met twee punten voorsprong op paarswit.